jul och renovering

Bästa julklappen till Elias var ett städset med städvagn. Han älskar den, igår kunde han inte bada utan sin golvmopp....


På juldagen så började vi riva garderoben i hallen under trappan, har tänkt på det länge men nu blev det av. Men golvet gick inte helt under så nu blir det att lägga nytt golv, sätta gips i taket, spackla och slipa och måla väggarna. Så nu ska jag och Elias sova hos mormor och morfar för att inte vara ivägen för pappa.

Elias hjälper pappa att riva

Och så här blev resultatet. Men som sagt lite ny färg ska till.....

Snö på julafton


Idag e det julafton! Har varit ute och gjort en snögubbe men Elias tyckte inte det var så kul, han kan inte gå ordentligt i snön och han hatar termohandskarna. Men pappa gillade att bygga snögubbe =)
(fel datum på kameran igen!)
Monstret sover middag just nu sen är det avfärd till Ramlösa som gäller. Har försökt förklara för Elias att tomten kommer men han förstår nog inte....

God Jul och ett Gott Nytt År

Årets julkort
Årets julkort

Oj nästan en vecka har gått sen sist jag skrev....har inte kommit in i detta blogagnde än.
Nåväl det har varit en bra vecka. I fredags var vi på MArtins julfest, trevligt men inte så superbra show som vi hoppats på, men god mat iaf. I lördags var vi på julfika hos min farmor, Elias gillade inte henne.... I söndags var vi på julfika hos Martins syster och träffade Elias farfar och farmor Ulfeta. Elias fick en körpanel av sin kusin i julklapp, en sån med ratt och nyckel och massa knappar. Den gillar han mkt.
Sen har det kommit mer snö och lite till....jobbigt att ta promenader, vill ha sol och värme!
Idag var jag iväg och handlande det sista julklapparna, hittade en ny overall till Elias på Maxi för halva priset =) Har dessutom bakat ut 44 st klenäter som jag ska ge bort. Var första gången jag gjorde såna, vet inte hur de ska smaka så jag får bara hoppas att de är bra.
Imorgon blir det julfirande hos mamma och pappa i Ramlösa. Får se vad Elias tycker om tomten.....

Envis som en åsna....

minus 7 grader visade termometern kl 10 idag när vi skulle gå ut! Fy fan...... Jaja, på med alla kläderna och tog hundarna och satte Elias på pulkan och gick ner till gungorna. Fy fasiken vad tungt att dra honom på pulkan, helt blöt av svett innan vi kom hem igen. Sen har vi bara varit inne. Elias fick använda kritor för första gången idag. Han satt i sin stol och "ritade", men tyckte det var roligast att kladda med kritorna på burken och att lägga ner och ta upp kritorna ur den.

Eftermiddagen har varit tja vad ska man säga...intensiv och envis. Allt skulle vara på Elias villkor, sa man nej och tog bort honom från saker så illvrålade han och kastade sig handlöst bakåt helt lealös i kroppen. Han hittade våra mackejärn (värma mackor i) och drog dom i sladden genom hela huset. Så fort man närmade sig honom så drog han till sig sladden, vände sig om och skrek i högan sky så man inte skulle ta den från honom..... När vi badade så blev han arg för att han inte kunde ta med sig duschmunstycket ut ut duschen osv.... Rätt så skönt när han väl kom i säng!


Sen tog jag en välbehövlig paus i soffan. Har oxå packat och förberett inför imorgon då vio först ska till jobb på julfrukost och sen stanna i stan. På kvällen ska jag och Martin på julfest med hans jobb så Elias ska vara hos mormor och morfar. Skulle packa in saker i bilen men den var så frösen så jag fick inte upp varken dörr eller baklucka.....suck. Blir väl bättre imorgon när motorvärmaren och fläkten varit igång.

Snö

Idag när vi vaknade så hade det kommit ca 10cm snö. Efter dom plogat gatan så tog vi en liten promenad med vagnen, men det var så jäkla slirigt att köra den. När vi kom hem igen så skottade vi uppfarten. Elias gick runt i snön men trillade hela tiden och tappade vantarna.

Sen när Martin kommit hem och vi ätit lite så åkte vi och köpte vinterkängor till oss. Sen for vi hem och letade upp Elias pulka och så tog vi en promenad hemma. Nu har vi minst 20cm snö och det bara fortsätter att snöa. Busade i trädgården med hundarna i snön, Elias tyckte det var super roligt. Sen somnade han som en stock när vi la honom för natten. (har fel datum på kameran...)

Ännu en bloggare

Så, nu har jag oxå blivit en bloggare! Ännu en i mängden....

Tänkte mest skriva om min pojke Elias och vår vardag, som för det mesta består av kaos..... Är väl så när man har en 16 månaders med mycket egen vilja här i livet =) Allt ska testas minst 2 gånger och sen kanske ytterligare en gång när mamma vänt ryggen till. Men mitt i kaoset så skiner lyckan igenom, jag har världens underbaraste son!

Ska försöka vara duktig  och skriva här ofta och lägga ut bilder på min huligan.  



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0