Nytt år!

Nu är det januari 2012! Oj vad tiden går.

Elias vägdes och mättes i mitten av januari. 16kg och 101cm lång. Alldeles normalt tror jag. Han äter väldigt varierande bra, vissa dagar får man locka och pocka i han mat och andra dagar äter han massor. Han älskar potatis i alla dess former, nja förutom hemmalagade klyftpotatis.  Och godis älskar han :)

Embla har jag ingen aktuell vikt och längd på men gissar på över 10 kg iaf (9,7kg i november). Hon däremot äter som en häst! Allt brukar gå ner. Hon älskar banan ( tack morfar ) och verkar oxå ha en förkärlek till potatis....st tänder har kommit upp :) Elias fick sin första vid 15 månaders ålder så hon ligger mkt före och det märker man på att hon äter bättre än vad han gjorde.

Julen firades i Ramlösa med mormor, morfar och alla morbröder. Elias gillade inte tomten men inget gråt iaf. Tomten delade ut några paket och gick sedan. Mormor tyckte Elias skulle vinka på tomten vid dörren men Elias puttade in mormor och morfar och stängde dörren illa kvickt! Sen hoppade han jämfota av glädje av varje paket han fick :) Så kul att se han glädje. Embla tyckte tomten var helt ok, inget gråt alls bara en massa stirrande och sen ett leende. Men julklapparna brydde hon sig inte om direkt, hon var för trött och somnade snabbt i vagnen. 

Nyåret firades väldigt lugnt härhemma bara vi 4 i familjen. Hade köpt minsta paketet med raketer och gick ut vid ca kl 19. Avfyrade första raketen som for iväg och small. -Titta vad fint Elias, sa jag. han tittade på mig och sa
-Jag vill hem!!! 
Sköt några till men han gillade inte när det small. Bäst var raketerna som bara for iväg och tjöt lite.

Martin är pappaledig och vi njuter av att vara lediga. I måndags besökte vi järnvägsmuseumet i Ängelholm och det var mycket roligt och mysigt att göra en utflykt tillsammans.

Elias nya uttryck är att säga -jag älskar, eller -jag älskar inte. Och det kan vara om allt möjligt. En dag sa han
-jag älskar inte morfars smör.
vi hade Dumle kola hemma, Han frågade vad det var. -Dumle, svarade jag. -Jag ÄLSKAR Dumle, säger Elias ;)
Igår kväll sa han -Jag älskar dig så mkt mamma. -Jag älskar dig oxå Elias. -Nä du älskar ju pappa, säger han ;)


Inte julafton men Ramlösa innan jul. En bit ovanför Elias huvud ser man något svart i julgranen, Det är en av mormors kattungar. Därav Trixie i koppel.....


Elias med en julklapp vi var tvungna att pack aupp hemma annars hade vi inte fått plats i bilen. 


Embla på julafton. Nysydd julklänning :) 


RSS 2.0