Halva sommaren har gått

Ja tiden går fort. Nu är det snart 1e augusti! Nästan bara 3 veckor kvar tills dagis börjar och livet ska flyta på som innan.

Martin har semester (FL för Elias). skönt att vara hemma tillsammans även om han har mkt att göra med huset. Men i helgen som gick var vi i Kristianstad hos elias farfar och farmor. Vi stannade över natten för att börja vänja in Elias vid att sova över hos dom. Förhoppningsvis kan det kanske bli att han kan vara där själv en helg :)  Han älskar sin farfar och ville bara vara med honom hela tiden. Han har ju oxå ett bra garage och en massa verktyg :)
en utflykt till Åhus och glassbåten hanns med. Men det var ju inte en "riktig" båt som innan....besvikelse.

Sydde klart Elias verktygströja ikväll. Första tröjan som jag kantar och syr med tvillingnål. Blev faktiskt riktigt nöjd! Förutom ärmarna....blev inte tshirt utan mer trekvarts på Elias. Ska jag låta vara eller lägga upp??

Elias kommentar när jag visade den och ville prova den på honom : -Ja en jobbetröja till!

Uppdatering Embla

Lilla tjejen fyller 6 månader idag!! Jösses vad tiden går fort.

Det händer så mkt på så kort tid med dom små. Nu kan hon springa i sin gåstol och det går rätt så fort ibland, man får akta sina ankelknölar... Hon har börjat sina små upptäcksfärder oxå, går ut i hallen och tittar och kan ta sig in i syrummet och står sen där och tittar på allt. Kanske är hon oxå en liten sömmerska? ;)

Hon kan vända sig åt båda håll och så fort hon kunde ta sig från rygg till mage så är det mage som gäller på natten.
Krypa vill hon väldigt gärna. Tar sig upp i krypställning och står och gungar intensivt och försöker flytta fram benen men om hon lyckas med benen så faller hon på näsan. Mkt frustrerad när det inte går som hon vill! Men snart så....

Sitta går oxå jättebra, men har fortfarande en kudde bakom sig ifall hon inte har balans.

Äta riktig mat är supergott :)




Uppdatering Elias

Oj så länge sen sist..... *skäms*

Men nu e det iaf sommar!! Fast vädret idag är inget vidare...

Elias är nu blöjfri på dagarna!! :) Och det har han varit sen jag skrev sist. Det går jättebra för det mesta och han springer in på pottan när vi är inne och han kissar ute när han är ute. Är vi iväg så säger han till att han behöver kissa och då går det bra att kissa på toaletten med viss hållhjälp. Och finns det ingen toalett nära så får man kissa mot en husvägg... (i Ängelholm, bredvid systembolaget....)

Den 9/6 gick han sista dagen på dagis och det var oxå sista dagen på avdelningen Gläntan. Den 22e augusti börjar han på Avdelningen Skogsharen. Där finns både ett år äldre och ett år yngre barn. Ska bli spännande.

I 2 veckor har han gått på Västersjöns simskola i gruppen Lek och plask. Det går väl sådär....Han går gärna i men vill inte göra som angelica simläraren säger. Leta sten är roligare och att simma själv. Sen börjar han frysa så fort och vill upp och värma sig och inte gå i igen. Men framsteg har han gjort. Har övergått från simring till ärmpuffar så han simmar bättre och friare och han kan använda "flytkorv" så han får upp kroppen lite när han simmar. I fredag var dom ute i båt på sjön.


Stor jordgubbe från landet. Wille rätt så sugen


Badar i västersjön

RSS 2.0