Söndag igen

Ja då var det söndag igen. I fredags jobbade jag och Elias var på dagis hela dagen så pappa hämtade honom. Sen åkte dom hem och grillade korv i kaminen =) Blev tidig kväll för Elias sen eftersom han e såååå trött efter dagis.

Igår firade vi 6 år tillsammans! Gjorde inget speciellt eftersom vi inte hade nån barnvakt och vi e inte så jättekrya än. Så vi var hemma och tog små promenader (-12grader) eftersom det var så svinkallt. Gjorde en liten snögrotta. Sen kom Johan och hälsade på och fick kaffe på em. Elias satt i hans knä och läste bok, han gillar farbror Johan =) Kvällen blev lugn, åt mat sen gick martin och la sig för han kände sig konstig. Så då satt jag där själv i soffan igen detta året oxå. Måste vara förbannelse över denna dagen eftersom förra året var Martin sjuk då oxå.

Idag åker vi kanske till Tropikariet, men det snöar ute så vi får väl se vad det blir av det. Imorgon ska Martin börja i Malmö igen (skit!) så då blir det ännu längre dagar för Elias på dagis.... Men imorgon ska Momme och Moffe hämta Elias på dagis kl 14 och åka hem till oss och göra köttbullar. Det blir nog skoj för honom.


Såhär mkt snö har vi nu.....

Paus i pulkapromenaden

Elias och Johan läser bok

Trixie i snögrottan

Första VAB dagen

Ja så blev det, första jobbedagen blev en vårdavbarndag. Elias hade 40grader i temp på natten och på morgonen och själv mådde jag inte så bra heller. Martin kände sig oxå dålig. En jobbig natt var det då Elias var vaken ca 2 timmar och kunde inte somna. Han somnade sen i vår säng men var mkt orolig. Gick upp kl 6 för att kolla tempen och ringa jobb osv och sen somnade vi alla 3 på soffan. Men sen har Elias varit förvånandsvärt pigg med tanke på att han haft ca 39graders feber hela dagen.

Martin åkte till stan för att inhandla en ny temp till Elias. Han kom hem med en napptemp, en panntemp och en platt tv! Napptempen äcklig tyckte Elias, panntempen ok och platt tvn wow. Vi sitter och häpnas över hur äckligt bra bild det är på tvn..... ;)

Bilder på Elias i den gamla tvmöbeln som nu åkte bort eftersom tvn nu sitter på väggen.


Sen tittade han ut genom hålet på baksidan av tvbänken

Sjuka

Jaha, första arbetsdagen imorgon och jag är dunderförkyld och värk i kroppen och har varit halvdöd hela dagen. Gick bra med Elias på dagis idag från 8-14,30. Men nu på kvällen hade han feber...... Får se hur vi mår imorgon, inte kul att vabba eller sjuka sig första dagen.....

Söndagkväll

Ja nu e det söndagkväll igen, veckorna går fort. Bara en dag till sen börjar jag att jobba.....

I fredags lämnade jag Elias på dagis från 9-14. Allt gick bra, han frågade lite efter mig men då sa dom att mamma jobbar med djuren och lagar svansen på katten. Han tyckte det var lite konstigt att vara utan mig men sen fick fröken en kram och ett leende så var det bra igen. Gullunge =)

I lördags var vi en sväng på stan på fm. Martin körde Elias i vagnen på Åhlens när jag tittade på kläder. Genom hela butiken hör man Elias "mamma, mamma, mamma, mamma..." och Martin försökte få han att säga pappa  istället men då bara sa Elias mamma högre och högre.....
Sen på em gick jag över till Lilly och tittade på Australia filen med henne, mkt bra film faktiskt. På kvällen kom mormor och morfar på middag och det var supergott. Elias älskar chokladpudding! Han försökte äta själv men det var mkt bättre när vi bara lassade in i munnen på honom.

Idag var Martin ute med honom på pulkan när jag var på spinning. Sen sov han 3 timmar, efter det har vi mest tagit det lugnt inomhus och lekt och läst böcker. Nu har han somnat efter lite möda...

Dagis imorgon igen, får se hur det går efter vi varit helglediga.

Lämnad på dagis

Idag blev första dagen som Elias blev lämnad på dagis i några timmar. Vi kom vid 8a på morgonen och sen var jag med tills kvart över 10. Då var dom ute på gården och lekte, så jag sa hejdå nu åker mamma men kommer snart, och så gick jag med bestämda steg utan och vända mig om. Huh vad det kändes konstigt.... Men inget gnäll och inget skrik, han hade sagt mamma och letat lite efter mig men sen hade det gått bra. MIddag åt han och sen fick han välling och somnade. Kl 13 hämtade jag honom och då hade han precis vaknat. Såååå skönt att allt gick bra! Men oj vad konstigt det vara tt gå och handla utan honom i vagnen och sen hem och äta i lugn och ro.
När vi kom hem så blockerade en traktor vår väg så då klev vi ur och tittade på den en stund innan den körde iväg. Elias hade stoora ögon och sen vinkade han länge efter traktorn när den körde.

Ikväll har han ätitmassor av fläskpannkaka och lingon och nu är han supertrött. Kan nog snart vara sängen. Inte lätt med tidiga morgnar och tidig middagslur.

Han e så go när han springer runt och säger mamma hela tiden men det börjar bli tjatigt för han säger mamma till allt nu, även till pappa ;)

Friskförklarad!

Idag blev Elias friskförklarad med sina höfter! Röntgen gick jättebra och undersökningen tog 2 minuter. Och fri parkering i hela parkeringshuset pga av nåt fel =) Kan man ha en bättre dag?
Sen åkte vi till Busfabriken och busade tillsammans med pappa som aldrig hade varit där.

Igår började inskolningen på dagis. Vi var där från 8,30-11 och jag var med hela tiden. Elias tyckte det var snälla fröknar och roligt med kompisar. Imorgon ska han äta och sova middag där oxå och det får vi se hur det går... Ska börja jobba på tisdag och det ska bli roligt, men det känns jobbigt att behöva lämna Elias hos folk man inte känner. Men det ska väl gå.


Elias i grovköks skåpet häromdagen, han gillar att sitta där och greja. Och han älskar sin städmopp =)

Nytt år och nya tag

Förra året slutade och nya året tog vid med värsta tänkbara som kunde hända just nu, men nu e vi snart på fötter igen och kan ta nya tag. Tur i oturen så bodde vi ju hos mormor och morfar som kunde ta han dom Elias när jag inte orkade, STORT TACK till dom!

Den 5/1 flyttade jag och Elias hem igen! Skönt att komma hem till sitt och få bona till detta nya. Och det har blivit jättefint!!! Min superduktiga man har slitit dag som natt för att få det färdigt och det har verkligen blivit sååå mkt bättre. Känns som ett helt annat hus nu. Men nu vill man ju baar ta tag i resten oxå.....men det får vänta tills utbygget i vår.

Hallen nu

Och så sovrummet


RSS 2.0